sep 192013
 

Varkensrollade uit de Oven

Varkensrollade uit de Oven, is een lekker stukje vlees. In dit recept varkensrollade wordt uitgegaan van rollade van de buik van het varken, het magerste deel.

Varkensrollade uit de Oven Ingredi├źnten

Voor 8 personen

  • 1 varkensrollade van ongeveer 1 kilo – van de buik (het magerste deel)
  • 100 gram margarine
  • 1 zakje grill kruiden

Varkensrollade uit de Oven Recept

  • Wrijf de rollade goed in met de grill kruiden
  • Verwarm de oven voor op 225 graden
  • Plaats de varkensrollade op een braadslee en voeg de boter toe of op een bakplaat en zet deze in de oven
  • Laat de rollade eerst een half uur bakken in de oven op 225 graden
  • Het vlees hoeft in deze eerste periode niet te worden overgoten met de boter of gekeerd te worden
  • Zet na dit halve uur de oven iets lager, op 175 graden en braad de varkensrollade aan de andere kant verder gaar in ongeveer 45 minuten
  • Bedruip nu de rollade ongeveer twee keer in deze tijd, en draai de rollade om, ook twee keerSnijd de rollade in plakjes, of dikkere plakken
  • De varkensrollade is het aller lekkerst, als deze warm wordt geserveerd

Varkensrollade uit de Oven Tips

  • Deze magere varkensrollade kan ook heel goed worden bereid in de grill. Boter of olie is dan niet nodig. Als de rollade in de grill wordt bereid, zal er een knapperig korstje ontstaan
  • Let er even op bij het bereiden van de varkensrollade, of deze al is gekruid door de slager – of dat deze gezouten is. In dat geval: Gebruik minder of geen grill kruiden, om de rollade niet te zout te laten worden

Sorry, the comment form is closed at this time.