sep 072013
 

Varkensrollade Braden

Varkensrollade Braden – Een groot stuk vlees braden in de oven. Varkensrollade braden in de oven.

Varkensrollade Braden Ingredi├źnten

Voor 8 personen

  • 1 varkensrollade van ongeveer 1,5 kilo
  • 200 gram boter
  • 1 ui
  • enkele worteltjes
  • peterselie
  • 1 blaadje laurier
  • tijm
  • 1 goudreinet

Varkensrollade Braden Recept

  • Bij een gekochte varkensrollade bij de slager, hoeft deze niet te worden gekruid. Dat heeft de slager al gedaan. Vraag gerust naar eigen smaak een mild gekruide rollade, gewoon gekruid of juist pittig gekruid
  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Leg de varkensrollade in een braadslede
  • Leg er de in stukken gesneden ui, wat worteltjes, de peterselie, het blaadje laurier en een paar takjes tijm bij
  • Voeg ook de geschilde en in stukjes gesneden appel toe
  • Zet de braadslede (of ovenschaal) in de oven
  • Verhit de boter in een pannetje op het fornuis, totdat het schuim weg is getrokken
  • Schenk de boter over de rollade
  • Braad de varkensrollade nu 30 minuten per 500 gram, dus voor een rollade van 1,5 kilo – 90 minuten
  • Bedruip de rollade ieder kwartier met de boter uit de braadslede
  • Als de rollade mooi gaar is geworden, haal het vlees uit de oven (en uit de braadslede) en laat het vijf minuten rusten onder aluminiumfolie
  • Schenk wat water of wijn bij de braadboter en schraap de aangezette vlees en groente stukjes goed los van de bodem
  • Zeef de jus
  • Verwijder de touwtjes van de gebraden varkensrollade en snijd het vlees in plakken
  • Leg de rollade liefst op een voorwarmde schaal en schenk er wat jus over

Varkensrollade Braden Tips

  • Dit recept varkensrollade braden, kan ook worden gebruikt voor een runderrollade braden. Neem dan alleen een iets kortere braadtijd, namelijk 20 minuten per 500 gram vlees
  • Als er wat rollade over is, deze kan gemakkelijk de volgende dag worden gegeten
  • Ook heel lekker: Snijd wat dunne plakjes rollade als broodbeleg

 

Sorry, the comment form is closed at this time.