dec 172013
 

Varkensrollade Basis Recept

Varkensrollade Basis Recept – Een heerlijk varkensrollade basis recept – braden in de pan, met jus.

Varkensrollade Basis Recept Ingredi├źnten

Voor 8 personen als hoofdschotel

  • 1 kilo varkensrollade, een gewone varkensrollade of een varkens fillet rollade
  • 100 gram margarine

Varkensrollade Basis Recept

  • Neem een diepe braadpan en voeg hieraan toe de boter
  • Laat de boter, ofwel de margarine zo bruin mogelijk worden, maar niet laten verbranden
  • Doe de varkensrollade hierin en laat deze op redelijk hoog vuur aan alle kanten goed dichtschroeien en mooi bruin worden
  • Temper hierna het vuur en leg het deksel op de pan
  • Houd de varkensrollade hierna wel goed in de gaten en keer de rollade regelmatig
  • Bedruip ook de bovenkant van de varkensrollade steeds met de braadjus, in elk geval om de vijf tot tien minuten, om deze lekker sappig te houden
  • Een gewone varkensrollade is goed gaar in ongeveer anderhalf uur, op laag vuur, een varkens fillet rollade in iets korter tijd, na ongeveer vijf kwartier

Varkensrollade Basis Recept Tips

  • Als de varkensrollade klaar en gaar is, laat deze dan gedurende vijf minuten rusten in aluminiumfolie gewikkeld. Dan blijft de rollade lekker warm en blijven de sappen behouden
  • Snijd deze hierna in dikke plakken of juist in dunne plakken, net naar de eigen wens
  • Serveer de varkensrollade warm
  • Geef er in een apart kannetje de jus van de varkensrollade bij, eventueel iets verdund met warm water, om deze niet te ‘zwaar’ te laten worden
  • Heel lekker met gebakken aardappelen, zelf patat maken van verse aardappelen en eenvoudige groenten zoals sperziebonen.
  • Als er eventueel rollade over is gebleven, snijd deze in dunne plakjes en er is een heerlijk broodbeleg ontstaan voor de volgende dag

Sorry, the comment form is closed at this time.