nov 152013
 

Pittige Varkensrollade

Pittige Varkensrollade – Een lekker sappig stuk vlees, in zijn geheel bakken in de jus en vervolgens insmeren met zigeunersaus. Een heel gemakkelijk te maken recept varkensrollade.

Pittige Varkensrollade Ingredi├źnten

Voor 4 personen als hoofdgerecht

  • 1 kilo varkensrollade (varkensfiletrollade)
  • 75 gram boter
  • barbecuesaus

Pittige Varkensrollade Recept

  • Laat de varkensrollade even een kwartiertje op temperatuur komen
  • Verhit de boter in een ruime pan
  • Zodra de boter mooi bruin is gekleurd, leg de rollade erin en rol deze enkele keren goed door de jus, op redelijk hoog vuur
  • Op deze manier krijgt de varkensrollade een mooi bruin korstje
  • Leg hierna het deksel op de pan en draai het vuur laag
  • Braad de rollade in ongeveer een uur tot vijf kwartier gaar
  • Bestrijk hierna de rollade, in de pan, met zigeunersaus
  • Rol de rollade hiertoe steeds een stukje om, totdat de helft van de rollade bedekt is met de zigeunersaus
  • Haal hierna de pittige varkensrollade uit de pan en laat deze een kwartier rusten – om deze warm te houden in aluminiumfolie gewikkeld
  • Snijd hierna de rollade in plakken en serveer de pittige varkensrollade met wat jus

Pittige Varkensrollade Tips

Bij dit varkensrollade recept, is het heerlijk om er gebakken aardappelen bij te serveren of zelfgemaakte patat.

Sorry, the comment form is closed at this time.