mei 082013
 

Gevulde Rollade

Een gevulde rollade, zelf gemaakt. Het is weer eens wat anders dan een varkensrollade bij de slager bestellen en deze in de pan braden of in de oven garen. Deze rollade is helemaal zelf opgebouwd, en uiteraard kan er gevarieerd worden met wat ingrediënten en kruiden.

Gevulde Rollade Ingrediënten

  • 1 stuk varkensvlees, platgeslagen van ongeveer 750 gram
  • 2 uitgeperste teentjes knoflook
  • zout, peper
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 250 gram verse gewassen spinazie
  • 2 grofgeraspte kleine wortelen
  • 1 gepeld en in dunne plakjes gesneden hardgekookt ei
  • ± 11/2 dl bouillon

Gevulde Rollade Recept

  • Rol het vlees zo plat mogelijk uit, bestrijk het met de uitgeperste teentjes knoflook en bestrooi het met wat zout, peper en oregano
  • Verdeel de blaadjes spinazie over het vlees en bestrooi ze met de geraspte wortel
  • Dek het geheel af met de plakjes ei
  • Rol het gevulde vlees op en bind de rollade vast met rollade touw
  • Doe de rollade in een pan en voeg zoveel bouillon toe dat het vlees net onder staat
  • Breng het geheel aan de kook
  • Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de rollade ongeveer twee uur zachtjes sudderen tot hij gaar is
  • Neem de rollade uit de pan, verwijder het keukengaren en snijd hem in niet al te dunne plakken
  • Leg de plakken rollade op een schaal en schenk er wat van het stoofvocht over
  • Ook kan de rollade koud worden geserveerd.
  • Laat hem in dat geval afkoelen in het stoofvocht en snijd hem daarna in plakken

Sorry, the comment form is closed at this time.